MOS

MOS Oktober: Maand van het bos

Enkele activiteiten die zoal aan bod kwamen:

• Een aantal klassen van BA, ASS en type 3 schreven zich in voor de begeleide boswandeling met gids in Resterheide. Dit project kwam tot stand in samenwerking met de gemeente Peer. Dank je wel, Harry en de andere gidsen! Dank je wel, gemeente Peer!

• En er was natuurlijk weer onze jaarlijkse herfstwandeling voor de ganse school! Binnen iedere werking (kleuters, type 2,3, 6 en 9, BA) werd een tocht-op-maat uitgestippeld! Dit ging allemaal door op donderdag 26 oktober! Ook het zonnetje was weer van de partij!
  • Op vrijdag, 27 oktober vertrokken onze herfstgasten, de kippen, terug naar huis! We leerden hoe we kippen kunnen vervoeren in kartonnen dozen en we kunnen bijna niet wachten tot het weer lente wordt om deze of andere kippen terug te verwelkomen!
  • De klas van juf Linda ( T2.3) verzorgden onze tuintjes op de speelplaats.
  • De leerlingen van type 9.8 maakten leuke knutselwerkjes van herfstmaterialen.
  • Ook in de klas van Juf Esra maakten ze mooie herfstbomen van wc-rollen.
  • De klassen van juf Linda en juf Magda (Juf Jana) maakten van de gelegenheid gebruik om tijdens de herfstwandeling het zwerfvuil mee op te ruimen, wat een goed initiatief!

Klik hier voor een aantal sfeerbeelden.