Type 6

Integratieactiviteit T6 – Gansheide

Gansheide T6

Donderdag 16 mei reden de leerlingen en leerkrachten van T6 richting Gansheide (afdeling van Monsheide voor (jong)volwassenen met een visuele problematiek) voor een eerste kennismaking met elkaar. We werden hartelijk ontvangen in hun leefgroep en we startten het bezoek met een gezellige babbel. Daarna werden we door de gasten rondgeleid in het gebouw. Dit is volledig aangepast aan de noden van de gasten die er verblijven. Na de rondleiding werden we opgedeeld in twee groepen. 1 groep koos voor het belevingstheater. Dit is een ontspannende activiteit waar de nadruk ligt op het gebruiken van de verschillende zintuigen (reuk, gehoor, gevoel, en voor sommigen het zicht) tijdens het beluisteren van een verhaal. De andere groep koos voor torbal. Torbal is een balsport die in teamverband wordt beoefend en specifiek is ontwikkeld voor mensen met een visuele handicap. Zowel onze T6-leerlingen, als de gasten van Gansheide hebben genoten van deze voormiddag.

Klik hier voor een aantal foto’s.