Type 6

Klas T6.2 | Kijk, ik ben gegroeid

In de klas Type 6.2 zijn we in september tijdens de lessen godsdienst gestart in het boekje ‘Kijk, ik ben gegroeid!’ Hierin leerden de kinderen dat spullen, die ze niet meer gebruiken of te klein worden, voor een ander doeleinde gebruikt kunnen worden. Bv. wegschenken, iets mee knutselen, aan een goed doel geven…
In de eerste lessen leerden we over het wegschenken van spullen en in de daaropvolgende lessen bekeken we filmpjes, foto’s en verhaaltjes over kinderen die in een ander land naar school gaan. Hier bespraken we wat onze school anders maakt dan de scholen uit het beeldmateriaal.

We gaven onze eigen mening tijdens de lessen door een groene of rode duim omhoog te steken. Wat is er anders in onze school, wat zouden wij anders doen…? Op deze manier leerden we luisteren naar elkaars mening. In ons werkboekje konden we aanduiden wat we allemaal hadden besproken. We leerden wat we zelf kunnen betekenen voor anderen die het minder goed hebben dan wijzelf.
In een verhaal dat de juf vertelde, leerden we dat we onze kleding (die niet meer past of die we
niet meer mooi vinden) niet weg hoeven te gooien. We kunnen er andere mensen weer blij mee maken door onze kleding te sorteren en in een kledingcontainer te doen. We hebben geluisterd naar het verhaal uit het boek van de juf en dit verhaal naverteld. We moesten prenten in de juiste volgorde leggen en mochten zelf ook aan de slag gaan met kleding die de juf had meegebracht.
Tijdens de laatste week luisterden we naar een verhaal over kinderen die in Syrië naar school gaan. We vergeleken hun school met die van ons en zagen ook dat zij kleding kregen van anderen. Wij keken hierna naar een filmpje over waar de kleding naartoe gaat als we deze in een kledingcontainer hebben gestopt. Daarna sorteerden we zelf kleding en deden deze in zakjes zodat we deze konden gaan doneren in een kledingcontainer. Zo maken we andere mensen er weer blij mee!

Te voet gingen we op pad naar de kledingcontainer in de buurt van onze school. We mochten zelf ons zakje dragen en in de kledingcontainer stoppen. Wat een mooi gevoel dat we samen met de klas iets goeds hebben gedaan voor anderen!

Klik hier voor een aantal sfeerbeelden