MOS

MOS November: onze tuintjes winterklaar

Mos nov 10

De activiteiten die aan bod kwam:

De klas van meester Kristof (T9.5) maakten de tuintjes van de hoofdschool winterklaar.
Ook harkten ze de bladeren op de speelplaats samen. De bladeren werden verzameld in één grote korf dat binnenkort wordt opgehaald door de gemeente. Vervolgens gingen ze ook naar het containerpark.
De kinderen van meester Jochen (BA5) hebben frambozenstruikjes geplant en het hek van het kippenhok hersteld.

Enkele tips voor de winter:

Vergeet de beestjes niet: tuinen vormen een thuis voor verschillende dieren. Zorg bij sneeuw voor enkele voederplekken, de vogels en de egels zullen je dankbaar zijn.
Bescherm planten tegen de koude: zorgen voor een bodembeschermer zoals bladeren, aarde en gehakkeld snoeihout.
Composteer zo veel mogelijk: een goede combinatie van bv. droog bruinmateriaal zoals dunne takken en nat groenmateriaal zoals fruitresten is een musti.