MOS

MOS Oktober: Maand van het bos

Geplaatst op

Enkele activiteiten die zoal aan bod kwamen:

  • Een aantal klassen van BA, ASS en type 3 schreven zich in voor de begeleide boswandeling met gids in Resterheide. Dit project kwam tot stand in samenwerking met de gemeente Peer. Dank je wel, Harry en de andere gidsen! Dank je wel, gemeente Peer!

  • En er was natuurlijk weer onze jaarlijkse herfstwandeling voor de ganse school! Binnen iedere werking (kleuters, type 2,3, 6 en 9, BA) werd een tocht-op-maat uitgestippeld! Dit ging allemaal door op donderdag 26 oktober! Ook het zonnetje was weer van de partij!
  • Op vrijdag, 27 oktober vertrokken onze herfstgasten, de kippen, terug naar huis! We leerden hoe we kippen kunnen vervoeren in kartonnen dozen en we kunnen bijna niet wachten tot het weer lente wordt om deze of andere kippen terug te verwelkomen!
  • De klas van juf Linda ( T2.3) verzorgden onze tuintjes op de speelplaats.
  • De leerlingen van type 9.8 maakten leuke knutselwerkjes van herfstmaterialen.  
  • Ook in de klas van Juf Esra maakten ze mooie herfstbomen van wc-rollen.
  • De klassen van juf Linda en juf Magda (Juf Jana) maakten van de gelegenheid gebruik om tijdens de herfstwandeling het zwerfvuil mee op te ruimen, wat een goed initiatief!

Klik hier voor een aantal sfeerbeelden.

Type 2

Nieuwjaarsreceptie type 2

Geplaatst op

Op donderdag 10 januari hielden we een nieuwjaarsreceptie voor T2. Vooraf hebben we hard gewerkt: uitnodigingen maken, strikken en kralen knutselen, aankopen doen in de winkel, prikkers en toastjes maken, zelf kinderchampagne maken,… Het werd een leuke namiddag met enkele toespraken, leren toasten op het nieuwe jaar, lekkere hapjes en samen dansen.

klik hier voor de foto’s

Basisaanbod

Brillen- en pettenactie

Geplaatst op

In het kader van de missiemaand, wilden we dit jaar iets concreet doen voor mensen die onze hulp zeker kunnen gebruiken. Daarom hielden we een inzameling van petten en brillen, bedoeld voor een project in
Afrika. Dankzij de inspanning van velen, hadden we een totaal van 159 brillen en 132 petten. Dit mag toch wel een succes genoemd worden! Als afsluiting ,vlak voor de kerstvakantie, kwam Roel Truyers deze inzameling in
onze school afhalen voor zijn project in Rwanda. Hij legde aan de kinderen uit waarom petten en brillen toch zo belangrijk zijn voor de mensen daar . Hij vertelde ons over zijn liefde voor dit land. Iedereen luisterde geboeid naar zijn verhaal . Hij beloofde ons om bij zijn volgend bezoek onze inzameling mee te nemen en nadien ons een foto te sturen van de gezichtjes met pet of bril….
Het voelde goed om op deze manier ook voor anderen iets te kunnen betekenen !

Klik hier voor de foto’s.

Basisaanbod

Beheerswerken Resterheide

Geplaatst op
Beheerwerken 2019

Op vrijdag 11 januari stonden de jaarlijkse beheerwerken op Resterheide weer op de agenda. Zoals ieder jaar  gebeurde dit i.s.m. Natuurpunt. Het was heel erg knap om te zien hoe de kinderen van BA5 en Type 6 de handen weer uit de mouwen staken. Onze slechtziende kinderen deden dit nu voor de 2de keer en ze waren enthousiaster dan ooit. Ze kregen de kans om te voelen, te tasten, te ruiken, te beleven, … Ook door hen werden talloze boompjes uitgetrokken, geholpen door de juffen en de medeleerlingen. Het werd voor iedereen een echte leerervaring. We waren verwonderd toen we de vossenholen konden zien en ook de bekermossen kregen de nodige aandacht. De leerkrachten stonden opnieuw versteld van de mogelijkheden, de werkijver en het doorzettingsvermogen van onze kinderen. Onze slogan luidde: “Samen kunnen we meer dan alleen!

Klik hier voor een aantal foto’s

Type 6

Warmste week

Geplaatst op

De leerlingen van type 6 hebben samen met hun ouders en enkele leerkrachten zich ingezet voor de warmste week. We bakten dessertjes en Croque Monsieurs uit het vuistje. Dit bracht uiteindelijk € 505 euro op voor de Braille Liga.

Klik hier voor een aantal foto’s.

Basisaanbod

Kerstproject

Geplaatst op
Kerstproject

Dinsdagnamiddag 17 december werd binnen Basisaanbod en T6 een Kerstproject georganiseerd. Er werden verschillende muzische en bewegingsactiviteiten gedaan. De kinderen mochten hun voorkeur doorgeven en konden zo meedoen met de activiteiten die ze het liefst deden: knutselen, timmeren, zingen, bingo, beschuiten versieren, bewegingsspelletjes,…. we sloten gezamenlijk af in de turnzaal. De kinderen vertelden over hun activiteiten en de knutselwerkjes werden vol trots voorgesteld. Tijdens de speeltijd die volgde genoten alle kinderen van een lekkere Kerstbeschuit. Het was een heel leuke namiddag!

Klik hier voor een aantal sfeerbeelden.

Type 2

Grootouderfeest

Geplaatst op

Op woensdag 21 november hielden we ons jaarlijks grootouderfeest binnen type 2. Dit jaar was het de beurt aan type 2. Na een welkomstwoordje brachten de grootouders een bezoek aan de klas. Daarna volgde een doorschuifsysteem. Op deze manier maakten oma en opa kennis met enkele activiteiten die we wekelijks doen op school. Dan volgde de koffie met een zelfgebakken wafeltje. Als afsluiting zongen we nog een liedje en kreeg iedereen een klein aandenken aan deze leuke voormiddag.

Klik hier voor meer foto’s.

Basisaanbod

Sinterklaasfeest

Geplaatst op
sinterklaasfeest

Gisteren kwam Sinterklaas onze school een bezoekje brengen. Verschillende klasgroepen hadden een leuk dansje in elkaar gestoken voor de Sint. Dit vond hij geweldig! Sinterklaas had ook een probleem. Verschillende pieten waren ziek of gekwetst. Daarom kwam hij op onze school enkele interim-pieten zoeken om hem te helpen bij het verdelen van de pakjes. Een aantal turnmeesters mochten hun kans grijpen. Dit was natuurlijk geen enkel probleem voor onze turnmeesters en ze waren dan ook geslaagd voor alle opdrachten. Na de optredens kregen alle klassen iets lekkers en een leuk cadeautje.

Klik hier voor de sfeerbeelden!

Basisaanbod

Saraland 2018

Geplaatst op
paraland

Op vrijdagvoormiddag zijn er steeds zwemlessen voorzien in Molenheide. Wegens renovatiewerken werd het zwembad voor 4 weken gesloten. Alle zwemgroepen kregen ter vervanging de mogelijkheid om in Molenheide naar de binnenspeeltuin ‘Saraland’ te gaan. Dit was een zeer leuke vervangende activiteit.

Klik hier van het fotoalbum