Basisaanbod

Herfstwandeling Basisaanbod 3-4-5

Herfstwandeling BA

Op donderdag 18 oktober vertrokken de leerlingen van BA 3 – 4 – 5 op herfstwandeling doorheen de bossen van Wijchmaal en Peer in de Dommelvallei. Na een stevige wandeling van 15 km moesten we nog wel even samenwerken om de Dommel over te steken. Niet iedereen hield de voetjes droog. Het werd wel een onvergetelijke tocht.

Klik hier voor de foto’s.

Type 2

Herfstwandeling type 2

herfstwandeling t2

Op donderdag 18 oktober gingen de kinderen van type 2 naar Erperheide. De klas van juf Kristien, juf Linda, juf Sandra & juf Eline bleven binnen het domein van Erperheide. Eerst bezochten ze de kinderboerderij, vervolgens kregen ze een aantal herfstopdrachtjes en mochten ze spelen in de speeltuin.

De klas van juf Linda en juf Jana maakten eerst een herfstwandeling rond Erperheide. Hier kregen ze aantal opdrachten, zagen ze een verschillende paddenstoelen en namen ze zwerfvuil mee om in de vuilbak te gooien. Onderweg namen ze ook even de tijd om een kamp te bouwen en een aantal oude volksspelen te spelen.

Klik hier voor het fotoalbum.

Type 9

Meeuwen kermis T9

meeuwen kermis t9

Op dinsdagnamiddag 16 oktober gingen ook de leerlingen van type 9 naar Meeuwen kermis.
Spoken in het spookhuis, ballonnen schieten, rijden met de botsauto’s… met andere woorden voor iedereen wel iets leuk om te doen. Het was een geslaagde namiddag!

Klik hier voor de foto’s.

Type 2

Kookactiviteit Thema herfst T2.3

paddenstoel t2.3

Met de kinderen van T2.3 werken we deze periode rond het thema herfst.
Tijdens de kookactiviteit hebben we onze creativiteit laten werken.
We hebben heerlijke paddenstoelen gemaakt met witte stippen.
Deze mochten we (in tegenstelling tot in de natuur) wel opeten.

Klik hier om de foto’s te bekijken.

Basisaanbod

Mick Plastic BA3

afvalproject BA3

Op woensdag 26 september kregen de leerlingen van BA3 bezoek van Mick Plastic.
Mick Plastic trekt met een teletijdmachine van school tot school. Het buitenaards wezen waarschuwt ons voor de gevaren voor mens en dier van verkeerd omgaan met plastic. Want hoeveel plastic gebruiken we eigenlijk elke dag? Wat zijn de gevolgen als we afval op de grond gooien? En hoe komt die plastic soep daar in de oceaan?

Samen met Mick Plastic gingen de leerlingen op zoek naar oplossingen. Want om onze planeet en alle dieren te redden, moeten we afval voorkomen en zoveel mogelijk kiezen voor duurzame materialen.
Neem hier een kijkje in ons fotoalbum.

Type 3

Kennismakingsspelen T3

kennismaking

Op dinsdag 4 september had type 3 haar eerste projectnamiddag.
De leerkrachten hadden een aantal leuke kennismakingsspelletjes voorzien.
Op deze manier konden onze nieuwe leerlingen kennismaken met de leerlingen van de andere klassen binnen de afdeling.
Voor de andere leerlingen was het een leuk weerzien.

Klik hier voor het fotoalbum