Dikke truiendag 2019

Geplaatst op

Centraal stond deze maand ‘de dikke truiendag’. Zowel in de hoofdschool als in de tweede vestigingsplaats maakten we er weer een leuke maar vooral een milieubewuste dag van! Een dag ook waarop extra tijd werd gemaakt voor leuke opwarmingsoefeningen! Onze ‘dikke truiendag’ stond in het teken van “Een warm hart voor een koel klimaat!”
h

Voor meer foto’s klik hier

Carnavalsfeest Basisaanbod

Geplaatst op

Naar jaarlijkse gewoonte vieren we ook in basisaanbod carnaval. Alle kinderen zetten hun gekste masker weer op en dansten op de leuke muziek. Het was een leuk feest.

Het is bijna carnaval . Maar de wind heeft al de confetti weggewaaid. ..De confetti -vrouw doet haar triest verhaal bij de kinderen. Wat nu ? Binnen enkele weken is het carnaval en er is geen confetti om mee te gooien . De kinderen kunnen helpen om confetti mee te verzamelen door opdrachten juist uit te voeren. Per opdracht kan er een zakje confetti gewonnen worden.
De confetti – vrouw was heel blij met de gekregen confetti !

Voor meer foto’s klik hier

Type 3

Project T3: Op bezoek bij de brandweer

Geplaatst op

Tijdens de projectnamiddag op 29 januari waren we van harte welkom in brandweerkazerne van Bree. Wat een superuitstap!  We kregen eerst algemene info aan de hand van een filmpje, waarna we ook de kans kregen om nog vragen te stellen.  Daarna kregen we een rondleiding in de kazerne.  Hier hebben sommigen een brandweeruitrusting mogen aantrekken, een ritje mogen maken in een brandweerwagen en/of met de waterslang mogen spuiten!  Een grote dank aan de Brandweer van Bree!

klik hier voor meer foto’s

Kleuters

Rollebolle K3 – K4 – K5

Rollebolle '19

Op maandag 4 februari mochten de kleuters van Juf Arlette, juf Carlot en juf Esra naar Rollebolle in Overpelt.
Dit werd georganiseerd door Moev. Na de startdans mochten onze kleuters verschillende leuke activiteiten doen in een doorschuifsysteem. Er waren 10 verschillende standen waarin ze zich konden uitleven.
Neem een kijkje in ons fotoalbum.

Les techniek BA5 – een voederhuisje maken

Voederhuisje

Tijdens de les techniek in BA 5 wilden de leerlingen een voederhuisje maken dat kon gebruikt worden tijdens de vogeltelweek voor scholen vanuit Natuurpunt. De meeste kinderen wilden er ook eentje voor thuis maken. Hiervoor werkten de kinderen vooral met kosteloos materiaal. Hun keuze viel op plankjes die afkomstig zijn van oude palletten. Met behulp van zaag, hamer en boormachine, maakten ze erg creatieve en originele voederhuisjes. Thuis kregen ze een mooi plaatsje toegewezen.
Klik hier voor het resultaat.

12-jarigen gaan naar de brandweer en schaatsen

Geplaatst op

Op dinsdag 29 februari 2019 gingen de 12-jarigen op bezoek bij de brandweer van Lommel. Het was een zeer leerrijke en boeiende rondleiding. We kregen uitleg over de verschillende taken van de brandweer, hoe we kunnen reageren bij een brand en hoe we brand kunnen voorkomen. Ook een rondleiding in het wagenpark was een toffe ervaring.

Namiddag gingen we schaatsen in Lommel. Dit was natuurlijk enorm leuk, op enkele pijnlijke valpartijen natuurlijk.

klik hier