Sportcarrousel type 2 – type 9

Geplaatst op

Afgelopen vrijdag zijn we met een aantal klassen van type 2 en type 9 naar de sportcarrousel in Kiewit geweest. Dit was een ‘Niet competitieve Sport- en Doe dag’ voor personen met een beperking. Een 35 tal sporten en spellen werden begeleid door vrijwilligers en studenten van verschillende scholen
Er was ook heel wat randanimatie aanwezig. Op het einde van de dag kregen onze kinderen een rugzakje met een aantal leuke attributen. In tegenstelling tot vorig jaar konden we nu genieten van een heerlijk zonnetje waardoor het meer dan een geslaagde dag was.
Klik hier voor het fotoalbum.

Type 3

Project T3: schattenzoektocht

Geplaatst op

Deze namiddag gingen we tijdens onze projectnamiddag op zoek naar het vergeten familiegeheim van Wenke Wortel.  We zijn al wandelend en zoekend interessante dingen te weten gekomen over Pelt en omstreken en hebben natuurlijk het geheim kunnen ontrafelen.  Weer een geslaagde namiddag!
Klik hier voor een aantal sfeerbeelden.

Type 3

Type 3 – hutten bouwen

Geplaatst op

Donderdagnamiddag is projectnamiddag voor de type 3 klassen.  We doen dan allerlei leuke klasdoorbrekende activiteiten.  Week 1 hebben we kennismakingsspelletjes gespeeld.  Week 2 zijn we naar het bos getrokken om hutten te bouwen.  Er was een fijne samenwerking in de groepjes met mooie resultaten als gevolg.

Klik hier voor de foto’s.

Natuurwandeling Type 2

Natuurwandeling T2

Dinsdag 18 juni hebben de leerlingen van T2.3, T2.4 en T2.5 een natuurwandeling in Reppel gemaakt. De wandeling ging over smalle paadjes langs de beek, door de bossen en velden onder leiding van gids Leo. Onderweg kwamen ze een schaapherder met zijn schapen tegen. Ook stond er een standje met blauwe bessen om te proeven. De leerlingen hebben genoten van deze zonnige dag!

Klik hier voor een aantal sfeerbeelden.

Basisaanbod

Sponsorloop 2019

Geplaatst op

Naar jaarlijkse gewoonte werd op vrijdag 24 mei de 28ste editie van onze sponsorloop georganiseerd, in samenwerking met de Belgische en Amerikaanse luchtmachtbasis van Kleine-Brogel. Ook konden we rekenen op een bijdrage van een aantal sponsors en de hulp van verschillende vrijwilligers. Zowel de kinderen van onze school als verschillende militairen en buitenstaanders hadden zich ingeschreven voor een bepaalde afstand. De 25 km-lopers vertrokken om 8u45 op de luchtmachtbasis. Tijdens de loop vervoegden de andere lopers en onze kinderen de groep om uiteindelijk omstreeks 11u15 samen aan te komen op de speelplaats van onze school. Onze kleuters en lagere schoolkinderen konden ook genieten van een dag vol activiteiten en randanimatie. Zo werd het weer een geslaagde editie.

Klik hier voor meer foto’s

Wandeling Resterheide T2.3 – T2.4

Resterheide T2.3-T2.4

Donderdag 4 juni zijn de leerlingen van T2.3 en T2.4 gaan wandelen in Resterheide. Ze werden gegidst door Madeleine, een zeer enthousiaste mevrouw die veel wist over de dieren in Resterheide. De kinderen mochten haar helpen om de uitnodigingen voor het feest van Langbek uit te delen. Tussendoor kregen ze nog enkele opdrachtjes om de dieren goed te helpen hun brievenbus terug te vinden. Achteraf kregen de kinderen nog een drankje. De leerlingen hebben erg genoten van deze dag!

Klik hier voor een aantal foto’s.

Type 9

Sportdag Funathlon T9.9 – T9.10

Funathlon 19

Op vrijdag 17 mei hadden de klassen van meester Luc en meester Tom sportdag aan de Deuster in Peer. Dit jaar mochten ze deelnemen aan de Funathlon georganiseerd door onze buren, BuSo St-Elisabeth.
De leerlingen kregen een leuk programma voorgeschoteld en hebben zich uitermate geamuseerd.
Neem gerust een kijkje in het fotoalbum.

Type 6

Integratieactiviteit T6 – Gansheide

Gansheide T6

Donderdag 16 mei reden de leerlingen en leerkrachten van T6 richting Gansheide (afdeling van Monsheide voor (jong)volwassenen met een visuele problematiek) voor een eerste kennismaking met elkaar. We werden hartelijk ontvangen in hun leefgroep en we startten het bezoek met een gezellige babbel. Daarna werden we door de gasten rondgeleid in het gebouw. Dit is volledig aangepast aan de noden van de gasten die er verblijven. Na de rondleiding werden we opgedeeld in twee groepen. 1 groep koos voor het belevingstheater. Dit is een ontspannende activiteit waar de nadruk ligt op het gebruiken van de verschillende zintuigen (reuk, gehoor, gevoel, en voor sommigen het zicht) tijdens het beluisteren van een verhaal. De andere groep koos voor torbal. Torbal is een balsport die in teamverband wordt beoefend en specifiek is ontwikkeld voor mensen met een visuele handicap. Zowel onze T6-leerlingen, als de gasten van Gansheide hebben genoten van deze voormiddag.

Klik hier voor een aantal foto’s.