Geen categorie

Natuurwandeling Type 2

Geplaatst op

Dinsdag 18 juni hebben de leerlingen van T2.3, T2.4 en T2.5 een natuurwandeling in Reppel gemaakt. De wandeling ging over smalle paadjes langs de beek, door de bossen en velden onder leiding van gids Leo. Onderweg kwamen ze een schaapherder met zijn schapen tegen. Ook stond er een standje met blauwe bessen om te proeven. De leerlingen hebben genoten van deze zonnige dag!

Geen categorie

Sponsorloop 2019

Geplaatst op

Naar jaarlijkse gewoonte werd op vrijdag 24 mei de 28ste editie van onze sponsorloop georganiseerd, in samenwerking met de Belgische en Amerikaanse luchtmachtbasis van Kleine-Brogel. Ook konden we rekenen op een bijdrage van een aantal sponsors en de hulp van verschillende vrijwilligers. Zowel de kinderen van onze school als verschillende militairen en buitenstaanders hadden zich ingeschreven voor een bepaalde afstand. De 25 km-lopers vertrokken om 8u45 op de luchtmachtbasis. Tijdens de loop vervoegden de andere lopers en onze kinderen de groep om uiteindelijk omstreeks 11u15 samen aan te komen op de speelplaats van onze school. Onze kleuters en lagere schoolkinderen konden ook genieten van een dag vol activiteiten en randanimatie. Zo werd het weer een geslaagde editie.

Klik hier voor meer foto’s

Type 2

Wandeling Resterheide T2.3 – T2.4

Resterheide T2.3-T2.4

Donderdag 4 juni zijn de leerlingen van T2.3 en T2.4 gaan wandelen in Resterheide. Ze werden gegidst door Madeleine, een zeer enthousiaste mevrouw die veel wist over de dieren in Resterheide. De kinderen mochten haar helpen om de uitnodigingen voor het feest van Langbek uit te delen. Tussendoor kregen ze nog enkele opdrachtjes om de dieren goed te helpen hun brievenbus terug te vinden. Achteraf kregen de kinderen nog een drankje. De leerlingen hebben erg genoten van deze dag!

Klik hier voor een aantal foto’s.

Type 9

Sportdag Funathlon T9.9 – T9.10

Funathlon 19

Op vrijdag 17 mei hadden de klassen van meester Luc en meester Tom sportdag aan de Deuster in Peer. Dit jaar mochten ze deelnemen aan de Funathlon georganiseerd door onze buren, BuSo St-Elisabeth.
De leerlingen kregen een leuk programma voorgeschoteld en hebben zich uitermate geamuseerd.
Neem gerust een kijkje in het fotoalbum.

Type 6

Integratieactiviteit T6 – Gansheide

Gansheide T6

Donderdag 16 mei reden de leerlingen en leerkrachten van T6 richting Gansheide (afdeling van Monsheide voor (jong)volwassenen met een visuele problematiek) voor een eerste kennismaking met elkaar. We werden hartelijk ontvangen in hun leefgroep en we startten het bezoek met een gezellige babbel. Daarna werden we door de gasten rondgeleid in het gebouw. Dit is volledig aangepast aan de noden van de gasten die er verblijven. Na de rondleiding werden we opgedeeld in twee groepen. 1 groep koos voor het belevingstheater. Dit is een ontspannende activiteit waar de nadruk ligt op het gebruiken van de verschillende zintuigen (reuk, gehoor, gevoel, en voor sommigen het zicht) tijdens het beluisteren van een verhaal. De andere groep koos voor torbal. Torbal is een balsport die in teamverband wordt beoefend en specifiek is ontwikkeld voor mensen met een visuele handicap. Zowel onze T6-leerlingen, als de gasten van Gansheide hebben genoten van deze voormiddag.

Klik hier voor een aantal foto’s.

Type 3

T3.2 – T3.3 : Project vlinders

Project vlinders T3

We hebben met onze 2 klassen meegedaan aan het project ‘vlinders’ van Bosland. Op vrijdag 26 april kregen we een ‘pakket’ in de klas.  Dit was een grote bak met eitjes, rupsen en cocons.  Zo konden we elk stadium van ei tot vlinder goed waarnemen.  We hebben heel wat bijgeleerd!

MOS

MOS – Vlinderproject 2019

Vlinderproject 2019

Dit jaar deden enkele klassen van T3 en BA mee aan het vlinderproject 2019. Dit educatief project werd aangeboden door Bosland. Van zodra de klassen de eitjes, de rupsen, de poppen en het nodige materiaal ontvangen hadden, ging het project van start. De leerlingen waren zeer enthousiast en konden van zeer dichtbij de verschillende stadia van rups tot vlinder waarnemen.

Basisaanbod

BA5 en T6 als echte natuuronderzoekers

Resterheide T6

Op maandag, 29 april werden de leerlingen van type 6 en Basisaanbod 5 uit de St.- Elisabethschool weer verwacht voor een leerrijke namiddag op Resterheide.

Maxim, van Educatief Natuurbeheer, bereidde een leerrijke en boeiende dag voor. Op het programma stonden 3 activiteiten: een wateronderzoek in de plaatselijke poel, een belevingstocht onder leiding van gids Hugo en een natuurspel in het bos. Daarnaast kwam Jan Hendrikx, vrijwilliger van natuurpunt, ons ook nog helpen.

Klik hier voor het fotoalbum.

Basisaanbod

Zaaien en planten met BA1 – BA2

zaaaien marleen

De klas van Juf Marleen en juf Lut ging aan de slag met zaden en planten.
Zo hebben ze sla, wortel, pompoen, radijs, aardbeien en bloemen zoals zonnebloemen geplant of gezaaid. De leerlingen leerden bij over de technieken en het verschil tussen de beiden. Het werd een gezellig maar vooral leerrijk lesuur. We zijn benieuwd naar de resultaten ! We houden jullie op de hoogte!