Basisaanbod

Rondrit naar schoolverlaters 2020

Geplaatst op

Donderdag, 25 juni 2020… de dag dat bij vele schoolverlaters in hun geheugen gegrift zal staan… De dag dat ze hun diploma overhandigd kregen van hun juf of meester… het einde van een heel speciaal jaar…
Dit moment verliep niet zoals de andere jaren met een receptie, mooi versierde tafels, een speech van mevr. de Directeur, veel vrienden, een lied van de leerkrachten, applaus… dit jaar werd hun diploma aan huis gebracht voor de kinderen die dit wilden…Ze werden verrast met een mooi versierde bus, wat muziek op de achtergrond en ontvingen een zak met allerlei feestelijke spulletjes en attenties. Maar het belangrijkste dat we mochten overhandigen was het attest dat ze hun lagere school met glans hadden beëindigd. Op deze manier probeerden we het schooljaar toch op een speciale en feestelijke wijze af te sluiten… Het was een mooi, maar vreemd jaar… een jaar om nooit te vergeten!

Foto’s Hoofdschool

Foto’s Basisaanbod

Basisaanbod

Doe mee met onze challenge!

Geplaatst op

De eerste week van de coronamaatregelen is voorbij.
We hopen dat al onze leerlingen en hun familie het heel goed stellen.

De juffen en meesters beginnen onze leerlingen al te missen. Daarom stellen we een challenge voor. We vragen aan onze leerlingen om de uitdaging aan te gaan!
Welke challenge? Welke uitdaging?
Kan jij bewijzen dat je af en toe een boekje leest of werkt voor school?
Kan jij een mooi kunstwerkje maken en er een selfie van maken?
Of kan jij een oefening uit het filmpje nadoen?
Stuur jouw foto’s en/of filmpje door naar ict@st-elisabethschool.be en ga de uitdaging aan!
De foto’s en filmpjes kunnen jullie in dit FOTOALBUM terug vinden. Veel succes!

Type 9

Brandweer Leopoldsburg T9.3 – T9.5

Geplaatst op

De klassen van T9.3 en T9.5 brachten een bezoek aan de nieuwe brandweerkazerne van Leopoldsburg. De leerlingen hadden in de klas al veel geleerd over de verschillende hulpdiensten maar een bezoek aan de echte brandweer was toch wel het hoogtepunt van het thema! Na een leuke ontvangst volgde een kort informatiemoment. Vervolgens maakten onze kinderen kennis met de ziekenwagen en de vele brandweerwagens. Om dit leuke bezoek af te sluiten, mochten onze kinderen eens blussen met een echte brandweerslang! Het was dan ook een zeer leuke en leerrijke uitstap voor onze kinderen! Dankjewel aan de brandweer! 
Groetjes,Meester Kristof en meester Michiel 

Meer fotos klik hier

Type 3

12 dec 19 | project T3 Kerstquiz

Geplaatst op

Voor de kerstvakantie hebben we met de hele type 3-groep een kerstquiz georganiseerd.  De kinderen werden in kleine groepjes ingedeeld.  Ze deden heel erg hun best om zoveel mogelijk vragen juist te beantwoorden.  Af en toe zat er ook een doe-vraag tussen.  We hadden een uitstekende quizmaster, hij leidde alles in goede banen!

Klik hier voor meer foto’s

Basisaanbod

29 jan 20 | BA4&BA5 Resterheide

Geplaatst op

Op vrijdag, 17 januari stonden onze kinderen van BA 5 en type 6 alweer te popelen om de jaarlijkse beheerwerken op Resterheide te gaan uitvoeren. Dit jaar is voor ons wel een heel speciaal jaar, want het is inmiddels het 10 de jaar op rij dat we ons heidegebied gaan beheren. Stilaan wordt het “ons” natuurgebiedje en we voelen ons er al helemaal thuis. Ook deze keer gebeurden de beheerwerken i.s.m. de educatieve cel van Natuurpunt. Maxim stond weer paraat om ons te helpen bij het uitvoeren van de werken. Daarnaast waren we heel blij met de trouwe aanwezigheid van een aantal toffe vrijwilligers. We mochten deze keer zelfs rekenen op 8 vrijwilligers die samen met ons de handen uit de mouwen kwamen steken. We kregen opnieuw het bewijs te zien dat onze jaarlijkse beheerwerken zeker hun nut hebben en dat we allemaal fier mogen zijn op onze inspanningen. Wie had dit 10 jaar geleden kunnen denken… een gebied overheerst met jonge loofbomen en dennetjes en af en toe een klein bosje heide… dat na 10 jaar nauwelijks te herkennen is… Het spreekwoord “ALLEEN MET WERKEN, WORDEN DROMEN WAAR” lijkt al een beetje uit te komen! Resterheide is ons dankbaar! In mei zijn we opnieuw van de partij… maar dan om te genieten van de natuur en ons weer eens goed uit te leven in de bossen

Klik hier voor meer fotos’s