Basisaanbod

Voorleesweek op school

Geplaatst op

Voorlezen, dat is leesplezier doorgeven aan onze kinderen. Tijdens de Voorleesweek zetten we graag het belang én het plezier van voorlezen in de kijker. De Voorleesweek loopt van 16 tot 24 november 2019 en staat in het teken van ‘voorleesrituelen’. Van voorlezen een vaste gewoonte maken, daar draait het eigenlijk om!

Hier kan je een aantal leuke foto’s terugvinden van onze voorleesweek.

Basisaanbod

Herfstwandeling 2019

Geplaatst op

Klik hier alvast voor de leuke sfeerbeelden.

BA1, BA2 en T6 legde een korte wandeling af in de vallei van de Dommel. De andere klassen van basisaanbod maakten een grote wandeling in de dommelvallei. We stonden onderweg stil bij mooie herfstverschijnselen in de natuur: paddenstoelen, gekleurde bladeren, bijzondere bomen, … Ook konden we zien hoe schapen beschermd worden tegen de wolf met speciale afrastering en stonden we even stil bij het waterzuiveringsstation. Onderweg mochten we ook paarden eten geven! Zelf smulden we van heerlijke okkernoten. Ondanks de mindere voorspellingen viel het weer best mee, bij momenten was zelfs het zonnetje van de partij. Kortom, het was een leerrijke, ontspannen en afwisselende wandeling! Type 2 en de kleuters gingen naar Resterheide in Wijchmaal.
T9.1 en T9.2 gingen wandelen te Pijnven.

Type 2

Vroemdag T2 – T3 – T9

Geplaatst op

Op dinsdag 15 oktober mochten een aantal klassen van type 2, type 3 en type 9 naar de jaarlijkse Vroemdag van Moev op het circuit van Zolder. Ondanks de regen in de voormiddag hadden onze leerlingen een heel leuke dag. In de voormiddag waren er leuke activiteiten voorzien. In de namiddag mochten alle kinderen meerijden met verschillende sportauto’s op het circuit. Een onvergetelijk moment voor velen. Het fotoalbum kan je hier terugvinden.

Type 9

Lego Education met T9.5

Geplaatst op

De afgelopen weken hebben de leerlingen van T9.5 kennis mogen maken met Lego Education. Tijdens deze werksessies hebben de kinderen zowel individueel als in groep gewerkt aan de verschillende bouw- en programmeeropdrachten. Het was een zeer leerrijke ervaring! Klik hier voor een aantal sfeerbeelden.

Type 3

Type 3 – Bouwen met lego

Geplaatst op

Een superleuke namiddag met lego bouwen!  De oudere kinderen gingen aan de slag met Lego Education.  Een leuk project waarbij ze de chromebooks konden gebruiken om stappenplannen te volgen en waarbij ze dan met hun eindresultaat konden experimenteren met programmeren.  Zo kwam hun creatie ook nog tot leven.De jongere kinderen hebben gewerkt met eenvoudigere lego.  Ook zij moesten stappenplannen volgen om tot het juiste resultaat te komen.Samenwerken stond deze namiddag centraal.

Klik hier voor een aantal foto’s.

Type 2

Sportcarrousel type 2 – type 9

Geplaatst op

Afgelopen vrijdag zijn we met een aantal klassen van type 2 en type 9 naar de sportcarrousel in Kiewit geweest. Dit was een ‘Niet competitieve Sport- en Doe dag’ voor personen met een beperking. Een 35 tal sporten en spellen werden begeleid door vrijwilligers en studenten van verschillende scholen
Er was ook heel wat randanimatie aanwezig. Op het einde van de dag kregen onze kinderen een rugzakje met een aantal leuke attributen. In tegenstelling tot vorig jaar konden we nu genieten van een heerlijk zonnetje waardoor het meer dan een geslaagde dag was.
Klik hier voor het fotoalbum.

Type 3

Project T3: schattenzoektocht

Geplaatst op

Deze namiddag gingen we tijdens onze projectnamiddag op zoek naar het vergeten familiegeheim van Wenke Wortel.  We zijn al wandelend en zoekend interessante dingen te weten gekomen over Pelt en omstreken en hebben natuurlijk het geheim kunnen ontrafelen.  Weer een geslaagde namiddag!
Klik hier voor een aantal sfeerbeelden.