Kerstviering

Geplaatst op

Naar jaarlijkse gewoonte houden we op vrijdag voor de kerstvakantie een kerstviering op school.
Fredje en grietje gingen op zoek naar het beloofde land. Ze namen de kinderen mee op hun avontuur. Tijdens hun zoektocht kwamen er verschillende kinderen hun muzikaal tonen. Op het einde van hun verhaal kwamen ze uit bij het stalletje van Jozef, Maria en hun pasgeboren kindje Jezus. Na een warme boodschap van mevrouw de directeur konden de klassen genieten van een kerstfeestje in de klas.

Klik hier voor een aantal mooie foto’s.

Type 9

Een kijkje in klas T9.5

Geplaatst op

Afgelopen week had de klas van meester Michiel een aantal leuke activiteiten op het programma.
We hebben deze week een bezoek gebracht aan de Cosmodrome in Genk! In de klas hadden de leerlingen al heel veel geleerd over de verschillende planeten en de ruimte! Tijdens deze leeruitstap hebben de leerlingen kunnen genieten van een schitterende 360° film over ons zonnestelsel en is er uitgebreid naar de sterrenhemel gekeken. Als hoogtepunt zijn we ook een kijkje gaan nemen bij de immense telescoop van de sterrenwacht. Een heel leuke en leerrijke uitstap!
Ook hebben ze deze week samen met meester Michiel en Juf Gitte overheerlijke pizza’s gemaakt! Nadat de leerlingen goed nagedacht hadden over de ingrediënten en de bereidingswijze, was het tijd om de pizza’s samen te stellen! Eventjes in de oven en smullen maar, mmmmm!

Klik hier voor een aantal mooie beelden.

Sinterklaasfeest

Geplaatst op

Op dinsdag 3 december kwam sinterklaas bij ons op bezoek. Zoals elk jaar houden we een sinterklaasfeest waarbij verschillende klassen een leuk optreden voorzien voor de sint en zijn pieten. Na het feest kreeg elk kind een snoepzak en kregen alle klassen een aantal leuke pakjes. Het was een leuke namiddag.
Klik hier voor een aantal sfeerbeelden.

Grootouderdag basisaanbod

Geplaatst op

Op woensdag 20 november mochten de kinderen van het Basisaanbod hun oma’s en opa’s verwelkomen.
Samen namen ze deel aan verschillende activiteiten: kienen, gezelschapsspelletjes, fit terwijl je zit, quiz, werken met het digibord, kletspot. Als afsluiting kregen de grootouders koffie met een wafel en een mooi geschenkje van hun kleinkind. Iedereen heeft ervan genoten! Het was een leuke voormiddag .

Hier kan je het fotoalbum terugvinden.

Voorleesweek op school

Geplaatst op

Voorlezen, dat is leesplezier doorgeven aan onze kinderen. Tijdens de Voorleesweek zetten we graag het belang én het plezier van voorlezen in de kijker. De Voorleesweek loopt van 16 tot 24 november 2019 en staat in het teken van ‘voorleesrituelen’. Van voorlezen een vaste gewoonte maken, daar draait het eigenlijk om!

De klassen van type 3 hebben zo bijvoorbeeld tijdens creatief schrijven een verhaal over Sinterklaas geschreven op de computer. Ze hebben hierbij kleurplaten opgezocht die bij het verhaal hoorden en deze ingekleurd. Deze week werden de verhalen met veel enthousiasme voorgelezen aan de jongere kinderen.

Hier kan je een aantal leuke foto’s terugvinden van onze voorleesweek.