Basisaanbod

Meester op de fiets

Geplaatst op

Jaarlijks komt de ‘meester op de fiets’ langs bij ons op school. Afgelopen dinsdag 27 oktober kregen een aantal klassen van basisaanbod een oefensessie op speelplaats. Verschillende fietsvaardigheden en verkeersregels werden ingeoefend. Het was een leerrijke en leuke activiteit.
Klik hier voor een aantal sfeerbeelden.

Type 2

Sport voor specials 2020

Geplaatst op

Afgelopen dinsdagnamiddag 20 oktober hebben een aantal klassen van type 2 en type 9 mogen deelnemen aan de bubbel-editie van Sport voor specials. De activiteiten gingen door aan het sportcentrum Dommelhof te Pelt.
Iedere klasgroep kreeg de keuze uit 2 activiteiten aangepast aan hun niveau. Het werd een leuke en sportieve namiddag. Een geslaagde editie aangepast aan de coronamaatregelen, waarvoor dank aan de organisatie Moev. Via deze link kunnen jullie een aantal leuke sfeerbeelden zien.

Basisaanbod

Herfstwandeling 2020

Geplaatst op

Dit jaar was er een speciale editie van de herfstwandeling.
Door de coronamaatregelen bleven we met alle klassen in de buurt van onze school en trokken we naar de plaatselijke bossen.
Klik hier alvast voor de sfeerbeelden.

Klas T6.2 (Juf Charlotte):
Onze juf had doorheen de dag enkele korte wandelingen in de schoolomgeving gepland en tussendoor deden we allerlei leuke opdrachten rond het thema herfst. We gingen op speurtocht, hielden een fotozoektocht, losten herfstraadseltjes op, snuisterden in leuke boekjes rond de herfst, maakten een afdruk van een herfstblad door er met een hamer op te slaan, knutselden een herfstboom, picknickten onder een grote boom en maakten een grote puzzel. Een rijkgevulde dag waar we allen van genoten hebben!

Type 6

Klas T6.2 | Kijk, ik ben gegroeid

Geplaatst op

In de klas Type 6.2 zijn we in september tijdens de lessen godsdienst gestart in het boekje ‘Kijk, ik ben gegroeid!’ Hierin leerden de kinderen dat spullen, die ze niet meer gebruiken of te klein worden, voor een ander doeleinde gebruikt kunnen worden. Bv. wegschenken, iets mee knutselen, aan een goed doel geven…
In de eerste lessen leerden we over het wegschenken van spullen en in de daaropvolgende lessen bekeken we filmpjes, foto’s en verhaaltjes over kinderen die in een ander land naar school gaan. Hier bespraken we wat onze school anders maakt dan de scholen uit het beeldmateriaal.

We gaven onze eigen mening tijdens de lessen door een groene of rode duim omhoog te steken. Wat is er anders in onze school, wat zouden wij anders doen…? Op deze manier leerden we luisteren naar elkaars mening. In ons werkboekje konden we aanduiden wat we allemaal hadden besproken. We leerden wat we zelf kunnen betekenen voor anderen die het minder goed hebben dan wijzelf.  
In een verhaal dat de juf vertelde, leerden we dat we onze kleding (die niet meer past of die we
niet meer mooi vinden) niet weg hoeven te gooien. We kunnen er andere mensen weer blij mee maken door onze kleding te sorteren en in een kledingcontainer te doen. We hebben geluisterd naar het verhaal uit het boek van de juf en dit verhaal naverteld. We moesten prenten in de juiste volgorde leggen en mochten zelf ook aan de slag gaan met kleding die de juf had meegebracht.
Tijdens de laatste week luisterden we naar een verhaal over kinderen die in Syrië naar school gaan. We vergeleken hun school met die van ons en zagen ook dat zij kleding kregen van anderen. Wij keken hierna naar een filmpje over waar de kleding naartoe gaat als we deze in een kledingcontainer hebben gestopt. Daarna sorteerden we zelf kleding en deden deze in zakjes zodat we deze konden gaan doneren in een kledingcontainer. Zo maken we andere mensen er weer blij mee!

Te voet gingen we op pad naar de kledingcontainer in de buurt van onze school. We mochten zelf ons zakje dragen en in de kledingcontainer stoppen. Wat een mooi gevoel dat we samen met de klas iets goeds hebben gedaan voor anderen!

Klik hier voor een aantal sfeerbeelden

Type 3

Kennismakingsspelen type 3

Geplaatst op

Elke donderdagnamiddag doen we met type 3 een projectnamiddag.  We werken klasdoorbrekend.  Dit wil zeggen dat alle kinderen van type 3 verdeeld worden over verschillende groepen.  Hier worden allerlei leuke activiteiten georganiseerd.  De eerste donderdag zijn we gestart met kennismakingsspelen zodat we iedereen wat konden leren kennen.

Klik hier voor een aantal sfeerbeelden.

Basisaanbod

Rondrit naar schoolverlaters 2020

Geplaatst op

Donderdag, 25 juni 2020… de dag dat bij vele schoolverlaters in hun geheugen gegrift zal staan… De dag dat ze hun diploma overhandigd kregen van hun juf of meester… het einde van een heel speciaal jaar…
Dit moment verliep niet zoals de andere jaren met een receptie, mooi versierde tafels, een speech van mevr. de Directeur, veel vrienden, een lied van de leerkrachten, applaus… dit jaar werd hun diploma aan huis gebracht voor de kinderen die dit wilden…Ze werden verrast met een mooi versierde bus, wat muziek op de achtergrond en ontvingen een zak met allerlei feestelijke spulletjes en attenties. Maar het belangrijkste dat we mochten overhandigen was het attest dat ze hun lagere school met glans hadden beëindigd. Op deze manier probeerden we het schooljaar toch op een speciale en feestelijke wijze af te sluiten… Het was een mooi, maar vreemd jaar… een jaar om nooit te vergeten!

Foto’s Hoofdschool

Foto’s Basisaanbod

Basisaanbod

Doe mee met onze challenge!

Geplaatst op

De eerste week van de coronamaatregelen is voorbij.
We hopen dat al onze leerlingen en hun familie het heel goed stellen.

De juffen en meesters beginnen onze leerlingen al te missen. Daarom stellen we een challenge voor. We vragen aan onze leerlingen om de uitdaging aan te gaan!
Welke challenge? Welke uitdaging?
Kan jij bewijzen dat je af en toe een boekje leest of werkt voor school?
Kan jij een mooi kunstwerkje maken en er een selfie van maken?
Of kan jij een oefening uit het filmpje nadoen?
Stuur jouw foto’s en/of filmpje door naar ict@st-elisabethschool.be en ga de uitdaging aan!
De foto’s en filmpjes kunnen jullie in dit FOTOALBUM terug vinden. Veel succes!