Type 3

Onze school biedt buitengewoon lager onderwijs aan kinderen van 6 tot 13 jaar. Type 3-onderwijs richt zich op kinderen met een gedrags -en/of emotioneel probleem.

• Verslag van CLB
  • Tenminste 6 jaar zijn
type 3

Doelstelling

Onze type 3-leerlingen leren zoveel mogelijk vaardigheden zodat ze zo zelfstandig mogelijk kunnen functioneren in het dagelijkse leven. De nadruk ligt hierbij op trainen van socio-emotionele vaardigheden.

We werken aan:

• Het welbevinden zodat het kind zich opstelt tot leren
  • Gedrag van zichzelf en anderen leren kennen, herkennen en controleren
  • Toepassen van sociale vaardigheden in levensechte situaties

Doelstelling

In onze type 3-groepen leren we vaardigheden zodat leerlingen zo zelfstandig mogelijk kunnen functioneren in het dagelijkse leven.

• Klassamenstelling op basis van socio-emotionele gegevens en leerstofniveau
  • Aandacht voor leerstof op maat
  • Structuur in ruimte: werken aan individuele werkbanken en een prikkelarme omgeving.
  • Structuur in tijd: werken met een eigen dagschema
  • Muzische vorming met leuke activiteiten zoals knutselen, muziek, dans, djembe-lessen met mogelijke doorstroming naar optredens met K-Boem
  • Bewegingsopvoeding, sport en spel, fietsen en zwemmen
  • Individuele therapieën en bijkomende ondersteuning van logopedie, kinesitherapie, ergotherapie, BLIO, psychologe en pedagogen
  • Wekelijkse projectnamiddag

Wat na type 3-lager onderwijs

Na het buitengewoon lager onderwijs hebben de leerlingen doorstroommogelijkheden naar het gewoon secundair onderwijs of naar het BuSO (OV1, OV2, OV3 en OV4).

mastermind