Blog

Proclamatie einde schooljaar

Op woensdag 26 juni werd er een proclamatie voorzien voor de kleuters en onze schoolverlaters. Er werden diploma's uitgereikt en een receptie voorzien.

Hier kan u de foto's terugvinden:

Proclamatie van onze kleuters: klik hier
Proclamatie van onze schoolverlaters: klik hier

Sportdagen

Op vrijdag 24 mei namen onze leerlingen van type 3 deel aan de Funathlon. Dit evenement wordt jaarlijks georganiseerd door het BUSO Sint-Elisabeth aan het sportcentrum 'De Deuster'. Ondanks de barre weersomstandigheden hebben onze leerlingen zich goed geamuseerd. Er werd een regenprogramma voorzien en de leerlingen konden tijdens de middag genieten van een heerlijke hot-dog. Maandag hadden onze leerlingen hun sportdag. Verschillende klassen gingen ook naar Peer en konden genieten van een dag vol springplezier. De kleuters en een aantal klassen van type 2 namen dan weer deel aan sportactiviteiten op school.  Klik hier voor een aantal sfeerbeelden.

Dommelhuis

De klassen BA4, BA5, T6.1 en T9.10 gingen op dinsdag 21 mei naar het Dommelhuis en beleefden daar een fantastische dag. Hele fijne gidsen, toffe en leerrijke activiteiten. De moeite. De foto's zeggen voldoende!

Sponsorloop 2024

Vrijdag 17 mei vond de 32ste editie van onze jaarlijkse sponsorloop plaats in samenwerking met de Peter van onze school: de Belgische luchtmachtbasis van Kleine-Brogel. Het startschot van de loop werd gegeven op de luchtmachtbasis. Verschillende lopers stonden paraat voor de uitdagende afstand van 25 km. Tijdens de loop sloten verschillende deelnemers en leerlingen aan bij de groep om uiteindelijk gezamenlijk aan te komen op onze school. Ook werd er door de militairen een wandeling georganiseerd die op hetzelfde tijdstip aankwam. Zowel de wandelaars als de lopers werden omstreeks het middaguur heuglijk ontvangen door onze leerlingen en leerkrachten op het Robbedoesplein. 

De weergoden waren ons trouwens goed gezind. Onder een stralende zon konden onze leerlingen genieten van een dag vol sport en plezier. Tijdens de sponsorloop moesten de klassen al lopend/wandelend en binnen de opgegeven tijd zoveel mogelijk rondjes afleggen op ons plaatselijk parcours. Na de loop kreeg iedere leerling een loopbrevet. De andere momenten mochten de klassen deelnemen aan verschillende activiteiten. Van een Vlaamse kermis en levend stratego tot het dansen op liedjes van 'Just Dance'. Weer een mooie dag om in te kaderen, waarbij we zeker alle sponsors nogmaals willen bedanken voor het inzamelen van een mooi bedrag t.v.v. onze school.

Brailledag T6

Elk jaar nodigt de Brailleliga blinde en slechtziende kinderen van het buitengewoon onderwijs type 6 uit voor een dag vol avontuur. Dit jaar vond hèt evenement van het jaar, dé BrailleDay 2024, plaats op dinsdag 14 mei 2024 in Jette.

We trokken onze sportieve kledij aan en reden enthousiast richting Brussel.  

In een Olympisch en Paralympisch jaar hebben ze ervoor gekozen om “sport” in de schijnwerpers te zetten. Het ideale moment dus om het G-sportaanbod te beleven en te vieren! Ze hadden voor ons een superleuk G-sportprogramma in petto.  Zo maakten 98 kinderen van 8 scholen kennis met volgende sporten:  Blindenvoetbal, hip-hop dans, Pilates, Braziliaanse Jiu-jitsu, Judo & Taekwondo, Cercirugby, Showdown, klimmen  en boogschieten.

We lieten uiteindelijk het sportcomplex achter ons en reden moe maar voldaan naar huis. We sloten onze dag dan ook af met de Olympische Gedachte: “Het belangrijkste is het deelnemen en niet het winnen, net als het belangrijkste in het leven niet de overwinning is, maar de weg die je aflegt!”

Dank je wel aan al de mensen die er mee voor zorgden dat onze kinderen mochten kennis maken met tal van sporten. We hebben op deze dag allemaal goud gewonnen! Het werd een sportieve dag om nooit meer te vergeten!

De kinderen en leerkrachten van T6 .. Klik hier voor de foto's.

Werelddag

Onze jaarlijkse werelddag gaat door op woensdag 13 maart 2024. Dit schooljaar hebben we gekozen voor Nepal. Onze gastspreker van die dag is Wijchmalenaar Guido Van Briel. Hij trekt en ondersteunt er drie projecten. Zijn doel is om in Nepal een weeshuis, een school en studenten te versterken.  

Optreden K-Boem

Op zaterdag 24 februari 2024 mochten we met K-Boem de misviering van Okra in Kleine-Brogel opluisteren. De kinderen gaven het beste van zichzelf... Het was dan ook weer een zeer geslaagd optreden.. Klik hier voor de foto's.

Sneeuwwitje en de 7 dwergen

Juf Hilde, Sofie & Kim hebben samen met hun leerlingen een mooie voorstelling in elkaar gestoken. Na het knutselen van de decoratie en de vele oefenmomenten was dinsdag het moment eindelijk aangebroken. Alle klassen van type 2 kwamen een kijkje nemen naar het verhaal. We trokken allemaal onze ogen open van het mooie resultaat. Iedereen heeft er zichtbaar van genoten. Klik hier voor foto's.

Bezoek BBO@work schoolverlaters

Op vrijdag 23 januari gingen onze schoolverlaters een kijkje nemen op de campus van WICO Buitengewoon secundair onderwijs (OV3). De leerlingen mochten kennismaken met de gebouwen en de werking van de school. Het was een interessante en leerrijke ervaring. Klik hier voor de foto's.

Sinterklaasfeest 2023

Naar jaarlijkse gewoonte kwam Sinterklaas ook dit schooljaar op bezoek. De klassen mochten om de beurt Sinterklaas en zwarte piet bezoeken. Verschillende klassen en/of leerlingen hadden iets voorbereid zoals een gedichtje of dansje. Vervolgens kregen ze allemaal een zakje snoep en cadeautjes voor in de klas.

Klik hier voor de foto's.

Beheerswerken Resterheide

Op vrijdag 1 december trokken we opnieuw met onze leerlingen naar Resterheide. Zoals ieder jaar verwijderden we weer jonge dennetjes, zodat deze niet kunnen opgroeien tot echte bomen. Als dat zou gebeuren, krijgt de heide geen kans en zou het hier opnieuw veranderen in bosgebied. Dat zou een ramp zijn voor de biodiversiteit. Ook eerder gemaaide berken worden door de leerlingen verzameld. We gooien ze op enkele grote hopen en we leren dat dit zal dienen als schuilplaats voor allerlei dieren. Deze werkjes namen niet zo heel veel tijd in beslag, omdat we jaar na jaar de opkomst van jonge boompjes steeds beter onder controle krijgen. Daarom had Theo, conservator van dit gebied, een bijkomende opdracht. Natuurpunt kocht eerder een gebied in de buurt van onze werkplek en medewerkers van Natuurpunt plagden hier reeds de bovenste vruchtbare laag af. Ook werden 2 grote vijvers zuiver gemaakt en werden er bomen gerooid om meer zonlicht toe te laten.. Onze taak bestond uit het verzamelen van afgemaaide heide. Met behulp van grote zakken versleepten we dit maaisel naar het nieuwe gebied. Daar aangekomen werd het heidemaaisel uitgestrooid. We hopen dat de zaadjes ontkiemen en zo een nieuw heidegebied zullen doen ontstaan. Na deze leerrijke en
boeiende activiteiten werden we nog getrakteerd op een lekkere tas warme chocomelk en een suikerwafel. Klik hier voor de foto's.

De kinderen en de leerkrachten van Type 9.10, Type 6.1 en BA 5.  

St.-Elisabethfeest 2023

Op woensdag 15 november vierden we met onze kinderen het St.-Elisabethfeest. Er werd een viering georganiseerd door de PAG-werkgroep waarin het verhaal van Elisabeth werd verteld. Daarnaast mochten de kinderen ook een voorstelling bijwonen van het Poppentheater Paddenstoel. De kinderen hebben er van genoten!

Klik hier voor de foto's.

Herfstwandeling

Donderdag 26 oktober was er onze jaarlijkse herfstwandeling. De klassen trokken naar verschillende plekken in de nabije omgeving van de school. Van een leuke wandeling en spelen in het bos tot leren over de natuur. De leerlingen hebben er van genoten. Daarbij bleef het ook nog eens grotendeels droog waardoor we de paraplu's niet hebben moeten bovenhalen.  Klik hier voor de foto's.

Vroemdag 2023

Naar jaarlijkse gewoonte vond op Circuit Zolder deze dinsdag Vroemdag plaats, een evenement waar “jongens en meisjes met …” de kans krijgen om op het circuit mee te rijden met een race- of droomwagen en daarnaast zelf actief te sporten tijdens de randactiviteiten. Het circuit werd overspoeld door 1500 enthousiaste leerlingen die gelukkig meer dan 300 wagens ter beschikking hadden om hun rondje af te haspelen.

Tientallen professionele- en amateurpiloten gaven gehoor aan de oproep van de VZW Vroemdag en meldden zich dinsdagmorgen aan op Circuit Zolder. De paddock was dan ook nokvol gevuld met racewagens, GT’s, sportwagens en youngtimers. Leerlingen uit BuLO Type 1 basisaanbod, type 2, 4,9 en BuSO OV1+2 kwamen in aanmerking om in één van de wagens een of zelfs meerdere ronden op het circuit mee te rijden. Zij die geluk hadden konden dat zelfs doen met een professionele piloot aan het stuur.

Opvallend was ook de aanwezigheid van de Tip Top Rent NGT Porsche Cayman GT4, die nog de GTB klasse won bij de 24 uren van Zolder en vorig weekend in Spa-Francorchamps deelnam aan de Porsche Sprint Challenge Benelux. Populair bij de kinderen waren trouwens de talrijk aanwezige Porsche’s, naast twee Ferrari’s een Mustang en zelfs een Rolls Royce-cabriolet. Tom Boonen stal de show met die open Rolls Royce, door telkens drie gegadigden rond te voeren, de haren in de wind.

Maar er waren niet alleen de autoritjes, kinderen die niet aanschoven voor een autorit konden zich amuseren met rijden met go-carts, baseball initiatie, op een klimmuur klimmen, katapultschieten en nog vele andere activiteiten. Ook een ritje op een paardenkar was mogelijk. Natuurlijk zorgde het goede weer mee voor de goede sfeer, maar vooral het enthousiasme van de kinderen maakten het een onvergetelijke dag. We hoorden dan ook verschillende kinderen zeggen dat ze er volgend jaar weer bij zullen zijn.

Klik hier voor de foto's.


Groetjes

Type 9.5, Type 9.6, Type 9.7, Type 9.8, Type 9.9 en Type 9.10

Meerdaagse T9 OB

Van woensdag 21 juni t.e.m. vrijdag 23 juni 2023 gingen de leerlingen van Type 9 - Onderbouw op meerdaagse. Ze gingen voor 3 dagen en 2 nachten naar de kampplaats Heideven te Kleine-Brogel. Spannend! Deze drie dagen werden gevuld met allerlei leuke activiteiten zoals een verkenningsspel, een exclusief bezoek aan de legerbasis te Kleine-Brogel, volksspelen, speeltuin en zwemmen te Saraland.... Maar vooral, uit de vertrouwde omgeving samenzijn met vriendjes, als ook overnachten op een andere locatie als thuis. Te gek!!!  Klik hier voor de foto's.

Sportdag klas T9.5 t.e.m. T9.10

Op dinsdag 16 mei konden we een dagje alles geven op onze sportdag te Deuster in Peer. Het veld lag bezaaid met grote uitdagende springkastelen, waarvoor een grote dankjewel aan het BUSO St.-Elisabeth. Maar niet alleen de springkasten stonden op de planning. Ook deden we aan 60 meter sprint, verspringen en zo ver werpen als ze konden voor hun rapportje. Een dag vol avontuur, inspanning, plezier en verwend worden door een zonnetje dat doorheen de dag meer van de partij was. Een gigantisch springkasteel in thema 'jungle', een basejump, voetballen in een luchtkussen, een dino-run, swing 'm off... Allemaal om volop inspannend plezier te maken tesamen. M.b.v. een doorschuifsysteem konden we doorheen de dag alle activiteiten doen. Top! Een intensieve maar deugddoende dag! Klik hier voor de foto's.


Groetjes

Type 9.5, Type 9.6, Type 9.7, Type 9.8, Type 9.9 en Type 9.10

Sponsorloop 2023

Donderdag 27 april vond de 31ste editie van onze jaarlijkse sponsorloop plaats in samenwerking met de Peter van onze school: de Belgische luchtmachtbasis van Kleine-Brogel. Het startschot van de loop werd gegeven op de luchtmachtbasis. Verschillende lopers stonden paraat voor de uitdagende afstand van 25 km. Tijdens de loop sloten verschillende deelnemers en leerlingen aan bij de groep om uiteindelijk gezamenlijk aan te komen op onze school. Ook werd er door de militairen een wandeling georganiseerd die op hetzelfde tijdstip aankwam. Zowel de wandelaars als de lopers werden omstreeks het middaguur heuglijk ontvangen door onze leerlingen en leerkrachten op het Robbedoesplein. 

De weergoden waren ons trouwens goed gezind. Onder een stralende zon konden onze leerlingen genieten van een dag vol sport en plezier. Tijdens de sponsorloop moesten de klassen al lopend/wandelend en binnen de opgegeven tijd zoveel mogelijk rondjes afleggen op ons plaatselijk parcours. Na de loop kreeg iedere leerling een loopbrevet. De andere momenten mochten de klassen deelnemen aan verschillende activiteiten. Van een Vlaamse kermis en levend stratego tot het dansen op liedjes van 'Just Dance'. Weer een mooie dag om in te kaderen, waarbij we zeker alle sponsors nogmaals willen bedanken voor het inzamelen van een mooi bedrag t.v.v. onze school.

Optreden Kaboem

Op dinsdag 10 januari hebben een aantal leerlingen van type 3 onder leiding van meester Dirk een djembe optreden gegeven in de Tichel te Wijchmaal. Het optreden werd gegeven voor het 30-jarig bestaan van de KWB. Klik hier voor de foto's.

Rollebolle K3 & K4

Vrijdagvoormiddag 20 januari mochten de kleuters van K3 en K4 naar Rollebolle. Ze mochten allerlei leuke activiteiten doen zoals klimmen en klauteren, springen op het springkasteel, spelen met een grote bal... Aan de lachende gezichten te zien was het een leuke voormiddag. Klik hier voor een aantal sfeerfoto's.

Kerstviering

Op vrijdag 23 december hebben we de laatste schooldag voor de Kerstvakantie afgesloten met een Kerstviering. Zowel de onderbouw als de bovenbouw kregen een leuke Kerstviering op maat. Klik hier voor de foto's.

Brailledag T6

Op donderdag, 29 september 2022 was het dan eindelijk weer eens zo ver! BrailleDay, het jaarlijks kinderfeest waar we altijd weer opnieuw naar uitkijken! Wegens corona enkele jaren niet doorgegaan, maar nu mocht het eindelijk weer! 

In samenwerking met het AfrikaMuseum werd er een superleuk programma opgesteld om de kinderen te laten proeven van alle troeven die Afrika in huis heeft.

Er konden kinderen dansen in de Rumbacorner, we maakten kennis met de duimpiano, sommigen leerden zich in een wikkelrok te hullen, de dieren van het regenwoud werden nagebootst en er werd geproefd van lekkernijen uit de Afrikaanse keuken. We voelden ons voor 1 dag echte Afrikanen.

We lieten uiteindelijk het AfrikaMuseum achter ons met een gevoel van bewondering, verwondering, maar vooral heel veel respect en waardering voor dit mooie werelddeel en zijn cultuur. Dank je wel aan al de mensen die er mee voor zorgden dat onze kinderen op vele domeinen mochten kennis maken met al het moois in onze wereld! 

Om af te sluiten in het Zuid-Afrikaans: “Dankie vir die lekker dag!”   
Klik hier voor de foto's.

Sport for Specials T9.5

Een voormiddag ons al bewegend amuseren. Daar zeggen we geen ‘neen’ tegen.

Samen met juf Loes reden we naar ’t Dommelhof te Neerpelt. Daar eens aangekomen gingen we naar de sporthal om, samen met nog een andere klas van onze school, teambuilding spelletjes te doen. Met andere woorden, goed samenwerken om tot een resultaat te komen. Enkel en alleen op matjes stappen om de overkant te bereiken, doen alsof we samen skiën, de wereldbol in de lucht houden met 2 handen of zelfs met maar 1 hand… Van alles kwam aan bod.

Na een snackmoment gingen we nog even grote gezelschapsspelen doen op de bovenverdieping om dan af te zakken naar het bos. Daarin konden we van start voor het ‘Beweegbospad’.  Een pad, aangegeven door een dennenappelsymbool, doorheen het bos met allerlei fysieke obstakels. Zo was er een pad met stapstenen uit boomstronken, een ijzeren kabelbrug over een sloot, evenwichtsoefeningen over boomstammen, schommelen op hoogte tussen de bomen, een windturbine, klimpad over boomstronken, geluid makende deuren… Dit allemaal vonden we terug in het bos. Op het einde mochten we een beloning uit een boom halen. 

Ja…je leest het goed: “uit een boom”. Daarin zat een ballenmachine waaruit we balletjes mochten draaien om daaruit een aandenken te vinden, omdat we het ‘Bosbeweegpad’ succesvol hebben afgerond. Daarna tevreden terug naar school van deze leuke activiteitenvoormiddag. De vriendjes van Type 9.5: Kato, Liam, Ziva, Amy, Lander, Roxanne, Kyra en meester Kristof. Klik hier voor de foto's.

Meerdaagse T9 - Dag 3

Bij een prachtige zonsopgang, dansten we onze laatste dag in! Na opnieuw een lekker ontbijt, trokken we naar de kamers voor het maken van onze koffers. Wat een werk! Als laatste activiteit speelden we enkele mini-games: potten gooien, het badmutsenspel... Alle kinderen deden hun uiterste best! Onze lunch bestond uit heerlijke smosjes, hmm! Rond 14u was het blij weerzien met alle mama's en papa's (deze werden stiekem toch wel gemist). Wij genoten van drie heerlijke dagen. Hopelijk tot nog een keer!  Klik hier voor de foto's.

Meerdaagse T9 - Dag 2

Een vroege en energieke ochtend. Dit was de start van dag 2! De spieren werden los geschud met een ochtendgymnastiek. Hierna vulden we onze buikjes met een lekker ontbijt! In de voormiddag stonden onze keuze activiteiten op het programma: voetballen, bosstratego, knutselen en... een echte escaperoom! Namiddag leefden we ons volop uit in Saraland. Dankjewel Albert Heijn voor de lekkere sponsoring! Als avondeten kregen we heerlijke frietjes. De perfecte basis voor een avond vol plezier: pyjamaparty en een gezellige film. Moe maar voldaan kruipen we in onze bedjes, klaar voor onze allerlaatste dag! Tot morgen.  Klik hier voor de foto's.

Meerdaagse T9 - Dag 1

Vandaag de eerste (spannende) dag van onze meerdaagse. We vlogen er meteen erg sportief in! Zwemmen, mini-golf en een hoogteparcours in Erperheide stonden op de planning. De grote honger werd gestild met een (of meerdere) borden spaghetti. Dankjewel aan "Okay" Meeuwen voor de sponsoring. We sloten onze eerste dag af met een uitdagende quiz! Klik hier voor de foto's.

Proclamatie schoolverlaters

Op woensdagavond 22 juni vond onze proclamatie plaats. Tijdens deze gelegenheid namen we afscheid van onze schoolverlaters. Elke leerling ontving van zijn/haar klasleerkracht een diploma en een geschenkje. Zowel de leerkrachten als de leerlingen hadden nog een optreden in petto. De avond werd afgesloten met een receptie.
Klik hier voor de foto's.

Sportdagen

Afgelopen donderdag 9 juni en vrijdag 10 juni namen verschillende klasgroepen delen aan een sportdag. Een aantal klassen gingen naar de omnisportdag van Moev aan het Dommelhof te Pelt. Type 3, de kleuters en de ervaringsklassen kregen dan weer een leuke sportdag op school georganiseerd door de turnleerkrachten. Klik hier voor de foto's.

Educatief natuurbeheer

Op vrijdag 3 juni gingen de leerlingen van T6.1 en BA5 naar Resterheide voor de afsluitende activiteit in kader van Educatief Natuurbeheer. Na de beheerswerken van maart was het nu tijd voor de natuurgidsing o.l.v. Hugo en Theo. Deze 2 gidsen vertellen de kinderen graag hoe waardevol beheerswerken zijn en welke planten en dieren profiteren van het werk op de heide. Klik hier voor een aantal sfeerbeelden.

Sponsorloop 2022

Vorige week donderdag 28 april vond de 30ste editie van onze jaarlijkse sponsorloop plaats in samenwerking met de peter van onze school, de militaire luchtmachtbasis van Kleine-Brogel. De 25km-loop konden we spijtig genoeg nog niet terug realiseren wegens de richtlijnen omtrent corona. Daarom werd er een aangepaste loop voorzien met een kleinere groep, dit van de militaire basis naar onze school. 

De weergoden waren ons goed gezind. Onder een stralende zon konden onze leerlingen genieten van een dag vol sport en plezier. Tijdens de sponsorloop moesten de klassen al lopend/wandelend en binnen de opgegeven tijd zoveel mogelijk rondjes afleggen. Na de loop kreeg iedere leerling een loopbrevet. Een aantal klasgroepen namen op hun niveau deel aan een sponsorwandeling rond het domein van de school.

De andere momenten mochten de klassen deelnemen aan verschillende activiteiten. Van een Vlaamse kermis en fotozoektocht tot het springen op een stormbaan of springkasteel. Neem zeker een kijkje in ons fotoalbum. 

Werelddag 2022

Op woensdag 23 maart hielden we naar jaarlijkse traditie een werelddag. Dit is in het kader van de Vasten als voorbereiding op Pasen. We proberen hiermee o.a. onze kinderen een kijk te geven op het leven van kinderen in andere, vaak arme landen. Elke klas deed een aantal activiteiten op eigen niveau. Klik hier voor een aantal sfeerbeelden.

Beheerwerken Resterheide

Vrijdag 11 maart 2022... na maanden van voortdurend onder de coronamaatregelen op school te moeten blijven was het eindelijk zover! We mochten er samen op uit, met een beetje knaldrang... en dat onder een stralend lentezonnetje!

De leerlingen van meester Jochen BA 5 maakten de verplaatsing met de fiets en de leerlingen van type 6 met de auto. Het is ondertussen het 12de jaar op rij dat we "ons" heidegebied mogen beheren. Steeds meer wordt onze jarenlange inzet zichtbaar. Klik hier voor een aantal leuke sfeerbeelden.

Dikke truiendag 2022

Op donderdag 17 februari was het op onze school dikke truiendag. Dikke truiendag is een jaarlijks terugkerende actiedag van de Vlaamse overheid om op een actieve, positieve en ludieke manier te sensibiliseren en te activeren rond klimaatverandering. De verwarming werd iets lager gezet en we zijn de dag actief gestart met ochtendgymnastiek en leuke dansjes op de speelplaats. Zo was iedereen goed opgewarmd om de lessen te starten. Klik hier voor een aantal sfeerbeelden.

Sinterklaas 2021

Naar jaarlijkse gewoonte kwam Sinterklaas ook dit schooljaar op bezoek. Maar door de coronamaatregelen konden we weer geen sinterklaasfeest houden met de hele school. De klassen mochten om de beurt Sinterklaas en zwarte piet bezoeken met de nodige afstand. Verschillende leerlingen hadden iets voorbereid zoals een gedichtje of dansje. Vervolgens kregen ze allemaal een zakje snoep en cadeautjes voor in de klas. Klik hier om de bezoekjes van de klassen te bezichtigen.

Herfstwandeling 2021

Op donderdag 28 oktober gingen er verschillende klassen op herfstwandeling. Omwille van corona bleven we in de omgeving van Wijchmaal en werden de wandelingen gestart vanop onze school. Op deze zonnige dag trokken ze naar verschillende locaties zoals het speelbos in Wijchmaal en Resterheide tot de Dommelvallei. Andermaal een geslaagde activiteit.
Klik hier voor de foto's

Meeuwen Kermis 2021

Afgelopen dinsdagnamiddag 16 oktober gingen er een aantal klasgroepen, kleuters en ervaringsklassen, naar Meeuwen kermis. Omwille van corona konden dit schooljaar spijtig genoeg niet alle klassen naar de kermis. Ondanks de slechte weersomstandigheden hebben leerlingen toch genoten van de verschillende attracties.
Klik hier voor de foto's.

Projectnamiddagen T3 

Op donderdagnamiddag houden de klassen van type 3 steeds een projectnamiddag waarbij er klasoverschrijdend wordt gewerkt. Deze maand werd er zoekspel gespeeld waarbij de kinderen moesten samenwerken, gingen we naar het bos en deden we een levend stratego.
Klik hier voor een aantal sfeerbeelden.  

Startviering 2021 - 2022

Afgelopen donderdag vond onze jaarlijkse startviering plaats. In de voormiddag voor de bovenbouw en in de namiddag voor de onderbouw. Tijdens de viering werden de nieuwe leerlingen even in het daglicht geplaatst. Ook werden een aantal schoolafspraken en het "pinokkioproject" verduidelijkt.  Klik hier voor de foto's.

Naamafroeping 1ste communie

Op 10 oktober gaat de 1ste communie door voor de kinderen van onze school. Vandaag vond de naamafroeping plaats zodat we al een eerste keer konden kennismaken met onze communicanten.
Klik hier een aantal sfeerbeelden.

Kennismakingsspelen T3

Elke donderdagnamiddag heeft type 3 een projectnamiddag.  Hier wordt klasdoorbrekend gewerkt.  Dit wil zeggen dat we de bestaande klassen mengen en allerlei activiteiten doen in andere groepen. Voor het 1ste project waren dit leuke kennismakingsspelen op het Robbedoesplein. Klik hier voor de foto's.

Tovenaar Jahon

Tovenaar Jahon kwam vandaag, maandag 28 juni, op bezoek. Verschillende klassen mochten een bezoekje brengen in de tent van de tovenaar. Hier werden ze even ondergedompeld in een wereld vol magie. Klik hier een aantal sfeerbeelden.

Proclamatie 2021

Op woensdagavond 23 juni vond de proclamatie plaats voor onze schoolverlaters. Ook voor deze gelegenheid moesten we rekening houden met de coronamaatregelen waardoor de proclamatie doorging op de nieuwe parking van de school. Via een papa van een leerling konden we gebruik maken van een oplegger. De bezoekers kregen elk een plekje op de parking en konden zo het hele gebeuren waarnemen. Het was een leuke avond. Klik hier voor de foto's.

Zonsverduistering 10 juni

Op donderdag 10 juni vond er een zonsverduistering plaats.
De leerlingen van de klas van meester Luc en meester Tom hadden voor dit gebeuren een zonnekijker gemaakt.  Een leuke en originele manier om de eclips waar te nemen.
Het gebeurt natuurlijk niet dagelijks dat we te maken krijgen met zo een unieke ervaring.


Trekking prijzenfestival 

Gisteren werden de winnende nummers van ons “Prijzenfestival” getrokken. Enkele  kleuters van onze school hebben de winnende loten uit een glazen kubus gevist,  onder het toeziend oog van de mensen van de werkgroep, een klasleerkracht van de  kleuters en de directies van beide scholen.  

U kan steeds naar onze school bellen om te melden dat u gewonnen heeft, (011/ 340  800). Men zal dan met u een afspraak maken, zodat u de prijs kan komen afhalen.  

Wij willen iedereen nog van harte danken voor de steun! De leerlingen van onze  scholen en de zorggebruikers zijn u heel dankbaar.  

Sponsorloop 2021

Vorige week donderdag 29 april organiseerden we met onze school een aangepaste versie van onze jaarlijkse sponsorloop. Ondanks de koude temperatuur waren de weergoden ons goed gezind. De leerlingen konden genieten van een dag vol sport en plezier. Alles was opgedeeld in 6 dagdelen. Op 1 moment van de dag namen de klassen in hun ‘bubbel’ deel aan de sponsorloop of sponsorwandeling. Tijdens de sponsorloop moesten ze al lopend/wandelend en binnen de opgegeven tijd zoveel mogelijk rondjes afleggen. Na de loop kreeg iedere leerling een loopbrevet. Een aantal klasgroepen namen op hun niveau deel aan een sponsorwandeling rond het domein van de school.

De andere momenten mochten de klassen deelnemen aan verschillende activiteiten. Van een Vlaamse kermis en fotozoektocht tot het springen op een stormbaan of springkasteel. Neem zeker een kijkje in ons fotoalbum. 

Klas T2.2 - Thema 'bakker' 

In maart leerden we met onze klas T2.2 over het thema 'bakker'. We bakten wafels en maakten appelcake. Ook hebben we taarten versierd met slagroom en zelf taartjes gemaakt uit klei. Het was een leerrijk en leuk thema. Klik hier voor een aantal sfeerbeelden.

Ontdek techniektalent BA

De klassen BA4 en BA5 van juf Miet en meester Jochen schreven zich in voor de sessie van Ontdek Techniektalent. Onder leiding van 2 pedagogische begeleiders werden de leerlingen uitgedaagd om een afvalsorteermachine te maken. Na een leermoment over drijven, zinken en magnetisme mochten de leerlingen een machine ontwerpen die metaal, plastiek en steentjes kon sorteren. De leerlingen toonden zich van hun meest creatieve kant en "kochten" materiaal voor de bouw van hun machine. Het was een erg leerrijke ervaring. Klik hier voor een aantal foto's.

Beheerswerken Resterheide

Op maandag 11 januari voerden de klas van Liesbeth (Type 6.1) en de klas van Jochen (BA5) hun jaarlijkse beheerswerken uit op Resterheide. De kinderen verwijderden dennenboompjes, ruimden snoeihout op van een gemaaide houtkant en ruimden gemaaide heideplanten op. Op het domein zagen we het werk van een bever. We ervaren zo dat ons jaarlijkse werk zijn vruchten afwerpt. Dit alles kaderde in het project van Educatief Natuurbeheer. Klik hier om de 2 klassen aan het werk te zien. 

Sinterklaas 2020

Naar jaarlijkse gewoonte kwam Sinterklaas ook dit schooljaar op bezoek. Maar door de coronamaatregelen konden we geen sinterklaasfeest houden met de hele school. De klassen mochten om de beurt Sinterklaas en zwarte piet bezoeken met de nodige afstand. Verschillende leerlingen hadden iets voorbereid zoals een gedichtje of dansje. Vervolgens kregen ze allemaal een zakje snoep en cadeautjes voor in de klas. Klik hier om de bezoekjes van de klassen te bezichtigen.

Meerdaagse T9 - Dag 2

Een vroege en energieke ochtend. Dit was de start van dag 2! De spieren werden los geschud met een ochtendgymnastiek. Hierna vulden we onze buikjes met een lekker ontbijt! In de voormiddag stonden onze keuze activiteiten op het programma: voetballen, bosstratego, knutselen en... een echte escaperoom! Namiddag leefden we ons volop uit in Saraland. Dankjewel Albert Heijn voor de lekkere sponsoring! Als avondeten kregen we heerlijke frietjes. De perfecte basis voor een avond vol plezier: pyjamaparty en een gezellige film. Moe maar voldaan kruipen we in onze bedjes, klaar voor onze allerlaatste dag! Tot morgen.  Klik hier voor de foto's.